Last modified: 2007-09-18 01:43:13 UTC

Wikimedia Bugzilla is closed!

Wikimedia has migrated from Bugzilla to Phabricator. Bug reports should be created and updated in Wikimedia Phabricator instead. Please create an account in Phabricator and add your Bugzilla email address to it.
Wikimedia Bugzilla is read-only. If you try to edit or create any bug report in Bugzilla you will be shown an intentional error message.
In order to access the Phabricator task corresponding to a Bugzilla report, just remove "static-" from its URL.
You could still run searches in Bugzilla or access your list of votes but bug reports will obviously not be up-to-date in Bugzilla.
Bug 1209 - Newly created articles sometimes show up as empty
Newly created articles sometimes show up as empty
Status: RESOLVED FIXED
Product: Wikimedia
Classification: Unclassified
General/Unknown (Other open bugs)
unspecified
All All
: Normal major with 1 vote (vote)
: ---
Assigned To: Nobody - You can work on this!
http://hu.wikipedia.org/
:
: 1236 1266 1277 1290 2184 2254 (view as bug list)
Depends on:
Blocks: db-repl-track
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-12-27 12:38 UTC by Peter Gervai (grin)
Modified: 2007-09-18 01:43 UTC (History)
7 users (show)

See Also:
Web browser: ---
Mobile Platform: ---
Assignee Huggle Beta Tester: ---


Attachments

Description Peter Gervai (grin) 2004-12-27 12:38:04 UTC
Since 1.4 upgrade I tend to notice pages which I create, save, and the result page 
gives "(This article contains no text)" as any nonexisting article would. Forcing 
page refresh _usually_ gives the real content, sometimes don't. Editing these 
usually gives the content, but I think I remember at least one case when it did 
result an empty editing window, but could have been a misfortunate interaction 
between me and wp trying to get the content visible.

Looks like some pretty bad cache inconsistency, but it's very problematic, making 
me (editors) uncertain of whether the save was successful or not.
Comment 1 Peter Gervai (grin) 2004-12-27 12:38:47 UTC
happened today, not so long ago on huwiki "Vita:Érzés" fpr example. May be visible in cache/apache/db logs.
Comment 2 JeLuF 2004-12-31 15:53:57 UTC
We have several Database servers. One is the "master", the others are "slaves"
receiving all changes using replication. Sometimes the replication is not
working "real time". It can take several seconds (in rare cases even longer)
until the changes arrive at the slaves.

When rendering a page, the page text is fetched from a slave. If the slave is
not yet up to date, you'll get a "No such article" message.

We are currently working on a way to automatically detect replication delays and
to fall back to the master if the delay is signigicant.
Comment 3 JeLuF 2005-01-08 04:04:09 UTC
*** Bug 1266 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 4 Zigger 2005-01-08 15:59:02 UTC
*** Bug 1236 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 5 Zigger 2005-01-22 01:51:38 UTC
*** Bug 1277 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 6 Arno Lagrange 2005-01-22 07:33:37 UTC
I noticed that bug 1277 depends on which language I choose for the interface.
There is also no more bug when I am editing after login out : the empty edit
window appears when I choosed eo and no more when I choose fr . 
Comment 7 Paul Robinson 2005-05-02 16:29:46 UTC
This also occurs on Wikisource as well.  I was entering articles at 
http://wikisource.org/wiki/The_Holy_Qur%27an/Al-Isra

and when creating the article it would come back after saving that the article
contained no text.  This has been almost consistent in every single time I saved
each sura; doing a 'back' then a resave solved the problem; I do not know if it
is simply rendering the page wrong or if it actually does not save the page the
first time.  (Nor do I want to try a reload and find out and maybe lose the page
after all and have to re-enter it.)  

I have a possible suggestion: I am using Netscape 7.2 with tabbed browsing. 
Could it be the cookies supplied for the editing are not re-entrant?  If one has
more than one window open to any Wikipedia could it be it gets confused by the
cookies given to one tab and interconnects them to the other, and thus the
second window gets an empty pane as a result?  Does tabbed browsing of multiple
Wikimedia pages in the same Wiki (Wikipedia, Wiktionary, Wikisource) possibly 
Comment 8 Paul Robinson 2005-05-02 18:45:41 UTC
This is a display bug.  When I entered a new page, then
I got the "(page is empty)" error and clicked on the 
"article" tab at the top, the page reloaded and the
newly entered article displayed correctly.

Can the code that displays an article after editing do
an emulation of the click on "article" tab at the top
to reload the article instead of trying to use a 
cached copy or something to load the new material and
thus not get the "article is empty" error?
Comment 9 Zigger 2005-05-16 00:30:40 UTC
*** Bug 2184 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 10 Brion Vibber 2005-05-26 21:48:47 UTC
*** Bug 2254 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 11 Brion Vibber 2005-05-26 21:49:06 UTC
*** Bug 1290 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 12 Casey Brown 2007-09-18 01:43:13 UTC
Old bug... problem fixed now... or at least known and we have better adapted to it/shown users the problem. ;-)  (Revert me if I'm wrong)

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.


Navigation
Links