Last modified: 2006-01-29 22:38:46 UTC

Wikimedia Bugzilla is closed!

Wikimedia has migrated from Bugzilla to Phabricator. Bug reports should be created and updated in Wikimedia Phabricator instead. Please create an account in Phabricator and add your Bugzilla email address to it.
Wikimedia Bugzilla is read-only. If you try to edit or create any bug report in Bugzilla you will be shown an intentional error message.
In order to access the Phabricator task corresponding to a Bugzilla report, just remove "static-" from its URL.
You could still run searches in Bugzilla or access your list of votes but bug reports will obviously not be up-to-date in Bugzilla.
Bug 1036 - Search doesn't handle special characters correctly
Search doesn't handle special characters correctly
Status: RESOLVED FIXED
Product: MediaWiki
Classification: Unclassified
Search (Other open bugs)
unspecified
PC Windows XP
: Normal normal with 1 vote (vote)
: ---
Assigned To: Nobody - You can work on this!
http://en.wikipedia.org/wiki/Special:...
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-12-08 00:25 UTC by David Kearns
Modified: 2006-01-29 22:38 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Web browser: ---
Mobile Platform: ---
Assignee Huggle Beta Tester: ---


Attachments

Description David Kearns 2004-12-08 00:25:25 UTC
I went to the page about the schwa (http://en.wikipedia.org/wiki/Schwa) and copied a 
schwa (ə) and then copied the schwa into the search and searched for it. The search 
indicated that I had searched for "ə" and not a schwa at all, and also didn't find 
the page about the schwa.
Comment 1 Andrew Dunbar 2005-06-07 04:04:36 UTC
The problem is that the search engine has no support for HTML entities. The search engine 
should probably convert from the native encoding to UTF-8, and also normalize all entities to 
UTF-8 also for indexing and searching purposes.
Comment 2 lɛʁi לערי ריינהארט 2005-10-15 11:34:18 UTC
related to character encoding see also

bug 2896: Search doesn't find (accent problem? indexing problem?)
Comment 3 Melancholie 2006-01-25 14:27:21 UTC
Searching for special characters like "ə" does work now! 
Thus, I close this bug.
Comment 4 lɛʁi לערי ריינהארט 2006-01-29 22:38:46 UTC
Hallo!

Please see bug 4601 comment 2
Bug 4601: Exact search for titles using php meta / escape characters

Are these bug dependent? (I can not see the character specified above with 
this PC because of missing fonts.)
Are "OS" and "Hardware" set properly?

best regards reinhardt [[user:gangleri]]

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.


Navigation
Links