Last modified: 2013-07-20 11:59:40 UTC

Wikimedia Bugzilla is closed!

Wikimedia has migrated from Bugzilla to Phabricator. Bug reports should be created and updated in Wikimedia Phabricator instead. Please create an account in Phabricator and add your Bugzilla email address to it.
Wikimedia Bugzilla is read-only. If you try to edit or create any bug report in Bugzilla you will be shown an intentional error message.
In order to access the Phabricator task corresponding to a Bugzilla report, just remove "static-" from its URL.
You could still run searches in Bugzilla or access your list of votes but bug reports will obviously not be up-to-date in Bugzilla.
Bug 9681 - Section Edits - Internal 500 Server Error
Section Edits - Internal 500 Server Error
Status: RESOLVED WORKSFORME
Product: MediaWiki
Classification: Unclassified
Page editing (Other open bugs)
1.12.x
PC Windows XP
: Low major (vote)
: ---
Assigned To: Nobody - You can work on this!
aklapper-moreinfo
:
Depends on:
Blocks: section-editing
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-04-24 19:40 UTC by Amita
Modified: 2013-07-20 11:59 UTC (History)
5 users (show)

See Also:
Web browser: ---
Mobile Platform: ---
Assignee Huggle Beta Tester: ---


Attachments

Description Amita 2007-04-24 19:40:01 UTC
When trying to edit a page, specifically a section, the user can edit the page, 
but when they try to save, they receive a "A Page Cannot be Displayed -- HTTP 
500 Internal Server Error". However, when going back to the page, the new edit 
is shown. So the data is being saved, however, the page is not redirecting 
itself back to the edited page.

When using the Edit button at the top of the page, the error does not appear.

This error only happens when using Internet Explorer. We have tried using 
Mozilla Firefox and Netscape, to which the problem does not occur. However, 
most of our users use IE version 6.0

We have also used the following configuration parameter in the 
LocalSettings.php: $wgActionPaths . Going through the Mediawiki Forums Website 
(www.mwusers.com/), we were able to find a similar situation where the user 
used the $wgActionPaths parameter and it corrected their problem. It did not 
work for our instance, unfortunately.

Any help or guidance will greatly be appreciated!!!!!!
Comment 1 Antoine "hashar" Musso (WMF) 2007-04-26 17:55:35 UTC
Please look at your web server error log, there should be details
about the cause of this error 500. Without it, there is nothing
we can do to track the issue.

Please reopen the bug with the requested information.
Comment 2 Eugen Pribulla 2008-08-21 18:22:40 UTC
I have the same problem with version 1.12.0 and probably version 1.13.0 contains it too.

I tried to locate this bug and found something....
IMO problem is in class Preprocessor_Dom in method:

	function splitHeading() {
		if ( !$this->nodeName == 'h' ) {
			throw new MWException( 'Invalid h node passed to ' . __METHOD__ );
		}
		return array(
			'i' => $this->node->getAttribute( 'i' ),
			'level' => $this->node->getAttribute( 'level' ),
			'contents' => $this->getChildren()
		);
	}


---

In the first condition, '$this->nodeName' should be replaced with '$this->getName()'.
Comment 3 Bryan Tong Minh 2008-08-21 18:33:38 UTC
Even if that would be a problem, this could never raise a php fatal error and thus a server error. $this->nodeName will be either null or something else.
Comment 4 Andre Klapper 2013-03-14 16:39:48 UTC
Amita / Eugen: Has this problem happened again recently, or can it be assumed that this bug report is obsolete nowadays?
Comment 5 This, that and the other (TTO) 2013-07-20 11:59:40 UTC
No response, closing.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.


Navigation
Links