Last modified: 2010-05-15 15:42:44 UTC

Wikimedia Bugzilla is closed!

Wikimedia has migrated from Bugzilla to Phabricator. Bug reports should be created and updated in Wikimedia Phabricator instead. Please create an account in Phabricator and add your Bugzilla email address to it.
Wikimedia Bugzilla is read-only. If you try to edit or create any bug report in Bugzilla you will be shown an intentional error message.
In order to access the Phabricator task corresponding to a Bugzilla report, just remove "static-" from its URL.
You could still run searches in Bugzilla or access your list of votes but bug reports will obviously not be up-to-date in Bugzilla.
Bug 8113 - Http 502 Error with MediaWiki and latest Zend
Http 502 Error with MediaWiki and latest Zend
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 8041
Product: MediaWiki
Classification: Unclassified
General/Unknown (Other open bugs)
1.8.x
PC Windows Server 2003
: Normal major (vote)
: ---
Assigned To: Nobody - You can work on this!
http://www.chetnet.co.uk/wiki
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-12-01 11:56 UTC by martyn
Modified: 2010-05-15 15:42 UTC (History)
0 users

See Also:
Web browser: ---
Mobile Platform: ---
Assignee Huggle Beta Tester: ---


Attachments

Description martyn 2006-12-01 11:56:09 UTC
My hosts have upgrade the PHP and zend optimizer and now wiki does not work, it reports 
http 502 error, the hosts say that it’s a bug that needs to be fixed between Zend and 
Mediapedia

Regards

Martyn
Comment 1 Rob Church 2006-12-01 16:53:55 UTC
Version information for MediaWiki, the web server software in use, PHP and the
Zend Optimiser extension would be useful here.
Comment 2 martyn 2006-12-01 17:15:08 UTC
Sorry for the sparse information provided by myself, I'm good at that so please yell 
in you need more


Windows 2003 IIS
PHP5
This program makes use of the Zend Scripting Language Engine:
Zend Engine v2.2.0, Copyright (c) 1998-2006 Zend Technologies
    with Zend Extension Manager v1.0.11, Copyright (c) 2003-2006, by Zend Technologies
    with Zend Optimizer v3.2.0, Copyright (c) 1998-2006, by Zend Technologies

== MediaWiki 1.8.2 ==

Hope that covers all

Martyn
Comment 3 Rob Church 2006-12-01 17:22:25 UTC
Which version of PHP 5? (e.g. PHP 5.1.6)

(Problem seems to occur on any page view or index.php access; confirmed it's IIS
emitting an HTTP 502 "Bad Gateway" error.)
Comment 4 martyn 2006-12-01 17:28:55 UTC
PHP 5.2.0

Problem is every View

Just had a guy on the hosts support forums supply the following information which I 
have not tried as yet

@line 2002 of ./includes/GlobalFunctions.php.

The debug_backtrace() function usually works, and is called in the script numerous 
times before the time it breaks. So, it looks like this is a strange IIS PHP 5.2 
issue then.

You can of course stop the function being called at the point it breaks and be able 
to view the pages, but what side-effects there are I wouldn't know.

Then he said try this

Amend the wfGetCaller function in ./includes/GlobalFunctions.php line 2001 to

function wfGetCaller( $level = 2 ) {
    /**
     * Removed due to bug causing 502 on some occasions:
     ** /
    $backtrace = debug_backtrace();
    /**
     * And replaced by:
     **/
    $backtrace =  new Exception();
    $backtrace = $backtrace->getTrace();
    /* End Fix */
    if ( isset( $backtrace[$level] ) ) {
        if ( isset( $backtrace[$level]['class'] ) ) {
            $caller = $backtrace[$level]['class'] . '::' . $backtrace[$level]
['function'];
        } else {
            $caller = $backtrace[$level]['function'];
        }
    } else {
        $caller = 'unknown';
    }
    return $caller;
}  

obviously this breaks php4 compatibility he goes onto say
Comment 5 martyn 2006-12-01 17:58:09 UTC
I can confirm that the above does fix the fault, but unsure if it will break anything 
else
Comment 6 Brion Vibber 2006-12-01 19:44:04 UTC
Obviously you should report this problem to Zend.
Comment 7 Bubba 2006-12-01 19:47:53 UTC
The debug_backtrace thing is something I saw with my host, too, who claimed that
they didn't change anything.  I entered a bug here
(http://bugzilla.wikimedia.org/show_bug.cgi?id=8041) just in case it helped 
someone else.  I imagine that issue is the same as that listed here.
Comment 8 Bubba 2006-12-01 19:51:16 UTC
(In reply to comment #7)
> The debug_backtrace thing is something I saw with my host, too, who claimed that
> they didn't change anything.  I entered a bug here
> (http://bugzilla.wikimedia.org/show_bug.cgi?id=8041) just in case it helped 
> someone else.  I imagine that issue is the same as that listed here.


sorry - forgot to mention - I saw it happen on a linux box with apache 
Comment 9 martyn 2006-12-01 19:54:10 UTC
(In reply to comment #6)
> Obviously you should report this problem to Zend.

Obviously I did, but I was not sure where the fault was

Comment 10 Brion Vibber 2007-03-06 21:41:24 UTC
This was probably the issue worked around w/ bug 8041; resolving as dupe. Reopen
if problem continues.

*** This bug has been marked as a duplicate of 8041 ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.


Navigation
Links