Last modified: 2010-05-15 15:42:43 UTC

Wikimedia Bugzilla is closed!

Wikimedia has migrated from Bugzilla to Phabricator. Bug reports should be created and updated in Wikimedia Phabricator instead. Please create an account in Phabricator and add your Bugzilla email address to it.
Wikimedia Bugzilla is read-only. If you try to edit or create any bug report in Bugzilla you will be shown an intentional error message.
In order to access the Phabricator task corresponding to a Bugzilla report, just remove "static-" from its URL.
You could still run searches in Bugzilla or access your list of votes but bug reports will obviously not be up-to-date in Bugzilla.
Bug 7873 - Special pages do not work after upgrading to 1.8.2
Special pages do not work after upgrading to 1.8.2
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 7577
Product: MediaWiki
Classification: Unclassified
User login and signup (Other open bugs)
1.8.x
PC Linux
: Normal normal (vote)
: ---
Assigned To: Nobody - You can work on this!
http://www.mwusers.com/forums/showthr...
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-11-11 14:04 UTC by Hwasung Lee
Modified: 2010-05-15 15:42 UTC (History)
0 users

See Also:
Web browser: ---
Mobile Platform: ---
Assignee Huggle Beta Tester: ---


Attachments

Description Hwasung Lee 2006-11-11 14:04:52 UTC
After upgrading to 1.8.2 special pages do not work. The link has been messed up and I am not the only person that has this problem. 
See here: http://www.mwusers.com/forums/showthread.php?t=2967&highlight=login+page Also somebody came up with a solution, 
but I wanted to inform mediawiki team about this bug.
Comment 1 Rob Church 2006-11-11 14:06:31 UTC
What special pages don't work?
What does "don't work" mean?
What error messages appear?
Upgrading from which version?
Anything installed other than the vanilla?
Comment 2 Hwasung Lee 2006-11-11 14:32:16 UTC
I have upgraded from 1.7 and also did a clean upgrade in another server just to check whether it was caused by failure in 
upgrade. You can check it out on my homepage: http://www.ironarms.org/~hwasungmars/mediawiki/index.php/Main_Page 
You can mess around as you want. I found that other people are having the same problems check out here, too: http://
www.mwusers.com/forums/showthread.php?t=2941&highlight=login+missing

The problem is that the link does not work, I have to put in "Special" manually to get into the special page. I found out 
manual input makes it work fine. The error message says "There is currently no text in this page, you can search for this 
page title in other pages or edit this page." And I did a clean install. I do not use ANY extensions.
Comment 3 Rob Church 2006-11-11 14:39:52 UTC
Relevant information needs to be on this bug report, not accessible via some
third-party URL. For outsiders, the bug seems to be that links to special pages
are missing the namespace prefix, thus causing them to fail. This prevents users
logging in, etc.

In addition, manually entering a special page name, e.g. "Special:Version" in
the search box and hitting Go screws up.

Assuming OS is Linux and the web server in use seems to be Apache. What version
of PHP?
Comment 4 Hwasung Lee 2006-11-11 14:46:20 UTC
PHP: 5.0.5-2ubuntu1.6
OS: Linux Ubuntu Kernel 2.6.12-10-amd64-k8
Mysql: 4.0.24
Mediawiki: 1.8.2

Special pages drop the prefix "Special" so that causes them to fail.

Details and comments:
I have tried a fresh install that also resulted in this failure.
Comment 5 Brion Vibber 2006-11-11 14:50:15 UTC
Upgrade to PHP 5.1 or 5.2, this is a **bug in PHP** on 64-bit systems that was fixed a year ago.

*** This bug has been marked as a duplicate of 7577 ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.


Navigation
Links