Last modified: 2010-05-15 15:41:05 UTC

Wikimedia Bugzilla is closed!

Wikimedia has migrated from Bugzilla to Phabricator. Bug reports should be created and updated in Wikimedia Phabricator instead. Please create an account in Phabricator and add your Bugzilla email address to it.
Wikimedia Bugzilla is read-only. If you try to edit or create any bug report in Bugzilla you will be shown an intentional error message.
In order to access the Phabricator task corresponding to a Bugzilla report, just remove "static-" from its URL.
You could still run searches in Bugzilla or access your list of votes but bug reports will obviously not be up-to-date in Bugzilla.
Bug 7291 - "@" in password of the database user created by mediawiki seems to break installation process
"@" in password of the database user created by mediawiki seems to break inst...
Status: RESOLVED WORKSFORME
Product: MediaWiki
Classification: Unclassified
Installer (Other open bugs)
1.7.x
PC Windows XP
: Normal minor (vote)
: ---
Assigned To: Nobody - You can work on this!
: easy
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-09-11 20:36 UTC by Oswald Jaskolla
Modified: 2010-05-15 15:41 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Web browser: ---
Mobile Platform: ---
Assignee Huggle Beta Tester: ---


Attachments

Description Oswald Jaskolla 2006-09-11 20:36:28 UTC
I got the following messages while installing (sorry for the HTML, it's
generated by xdebug):

PHP 5.1.4 installed
Found database drivers for:  MySQL
PHP server API is apache2handler; ok, using pretty URLs (index.php/Page_Title)
Have XML / Latin1-UTF-8 conversion support.
PHP is configured with no memory_limit.
Have zlib support; enabling output compression.
Neither Turck MMCache nor eAccelerator nor APC are installed, can't use object
caching functions
GNU diff3 not found. Found GD graphics library built-in, image thumbnailing will
be enabled if you enable uploads.
Installation directory: C:\Documents and Settings\Oswald\My
Documents\Projects\ExamWiki
Script URI path: /exam

Environment checked. You can install MediaWiki.

Warning: $wgSecretKey key is insecure, generated with mt_rand(). Consider
changing it manually.
Generating configuration file...
Database type: MySQL
Loading class: DatabaseMysql Attempting to connect to database server as
root...success.
Connected to 5.0.21-community; enabling MySQL 4.1/5.0 charset mode
Database examwiki exists
There are already MediaWiki tables in this database. Checking if updates are
needed...

<table border='1' cellspacing='0'>
<tr><th align='left' bgcolor='#ee5555' colspan="3">Warning: <i>mysql_query():
supplied argument is not a valid MySQL-Link resource</i> in <i>C:\Documents and
Settings\Oswald\My Documents\Projects\ExamWiki\includes\Database.php</i> on line
<i>620</i></th></tr>
<tr><th align='left' bgcolor='#7777dd' colspan='3'>Call Stack</th></tr>
<tr><th align='left' bgcolor='#9999ee'>#</th><th align='left'
bgcolor='#9999ee'>Function</th><th align='left' bgcolor='#9999ee'>Location</th></tr>
<tr><td bgcolor='#ddddff' align='center'>1</td><td
bgcolor='#ddddff'>{main}()</td><td bgcolor='#ddddff'>C:\Documents and
Settings\Oswald\My Documents\Projects\ExamWiki\config\index.php<b>:</b>0</td></tr>
<tr><td bgcolor='#ddddff' align='center'>2</td><td
bgcolor='#ddddff'>Database::newFromParams(<pre><font
color='#bb00bb'>'localhost'</font> <i>(length=9)</i>
, <font color='#bb00bb'>'examwiki'</font> <i>(length=8)</i>
, <font color='#bb00bb'>'examwiki@pluto'</font> <i>(length=14)</i>
, <font color='#bb00bb'>'examwiki'</font> <i>(length=8)</i>
, <font color='#00bb00'>1</font>
</pre>)</td><td bgcolor='#ddddff'>C:\Documents and Settings\Oswald\My
Documents\Projects\ExamWiki\config\index.php<b>:</b>748</td></tr>
<tr><td bgcolor='#ddddff' align='center'>3</td><td
bgcolor='#ddddff'>Database->__construct(<pre><font
color='#bb00bb'>'localhost'</font> <i>(length=9)</i>
, <font color='#bb00bb'>'examwiki'</font> <i>(length=8)</i>
, <font color='#bb00bb'>'examwiki@pluto'</font> <i>(length=14)</i>
, <font color='#bb00bb'>'examwiki'</font> <i>(length=8)</i>
, <font color='#00bb00'>1</font>
, <font color='#00bb00'>0</font>
</pre>)</td><td bgcolor='#ddddff'>C:\Documents and Settings\Oswald\My
Documents\Projects\ExamWiki\includes\Database.php<b>:</b>427</td></tr>
<tr><td bgcolor='#ddddff' align='center'>4</td><td
bgcolor='#ddddff'>Database->open(<pre><font color='#bb00bb'>'localhost'</font>
<i>(length=9)</i>
, <font color='#bb00bb'>'examwiki'</font> <i>(length=8)</i>
, <font color='#bb00bb'>'examwiki@pluto'</font> <i>(length=14)</i>
, <font color='#bb00bb'>'examwiki'</font> <i>(length=8)</i>
</pre>)</td><td bgcolor='#ddddff'>C:\Documents and Settings\Oswald\My
Documents\Projects\ExamWiki\includes\Database.php<b>:</b>415</td></tr>
<tr><td bgcolor='#ddddff' align='center'>5</td><td
bgcolor='#ddddff'>Database->query(<pre><font color='#bb00bb'>'SET NAMES
utf8'</font> <i>(length=14)</i>
</pre>)</td><td bgcolor='#ddddff'>C:\Documents and Settings\Oswald\My
Documents\Projects\ExamWiki\includes\Database.php<b>:</b>491</td></tr>
<tr><td bgcolor='#ddddff' align='center'>6</td><td
bgcolor='#ddddff'>Database->doQuery(<pre><font color='#bb00bb'>'SET NAMES
utf8'</font> <i>(length=14)</i>
</pre>)</td><td bgcolor='#ddddff'>C:\Documents and Settings\Oswald\My
Documents\Projects\ExamWiki\includes\Database.php<b>:</b>588</td></tr>
<tr><td bgcolor='#ddddff' align='center'>7</td><td bgcolor='#ddddff'><a
href='http://www.php.net/mysql_query' target='_new'>mysql_query</a>
(<pre><font color='#bb00bb'>'SET NAMES utf8'</font> <i>(length=14)</i>
, <font color='#0000ff'>false</font>
</pre>)</td><td bgcolor='#ddddff'>C:\Documents and Settings\Oswald\My
Documents\Projects\ExamWiki\includes\Database.php<b>:</b>620</td></tr>
</table>
A database query syntax error has occurred.
The last attempted database query was:
"(SQL query hidden)"
from within function "".
MySQL returned error "0: "
Comment 1 Oswald Jaskolla 2006-09-11 20:42:53 UTC
Installation went fine after dropping the database and proceeding with
'examwiki%pluto' as password.
Comment 2 Oswald Jaskolla 2006-09-11 20:48:33 UTC
"There are already MediaWiki tables in this database" because this is what I got
when running the installation script for the first time and then
Firefox->View->Page Source (Not sure about the stack trace, though).

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.


Navigation
Links