Last modified: 2010-05-15 15:38:16 UTC

Wikimedia Bugzilla is closed!

Wikimedia has migrated from Bugzilla to Phabricator. Bug reports should be created and updated in Wikimedia Phabricator instead. Please create an account in Phabricator and add your Bugzilla email address to it.
Wikimedia Bugzilla is read-only. If you try to edit or create any bug report in Bugzilla you will be shown an intentional error message.
In order to access the Phabricator task corresponding to a Bugzilla report, just remove "static-" from its URL.
You could still run searches in Bugzilla or access your list of votes but bug reports will obviously not be up-to-date in Bugzilla.
Bug 4703 - Nested template parameter displays incorrectly in edit preview mode
Nested template parameter displays incorrectly in edit preview mode
Status: RESOLVED FIXED
Product: MediaWiki
Classification: Unclassified
Templates (Other open bugs)
1.5.x
PC Windows XP
: Normal normal (vote)
: ---
Assigned To: Nobody - You can work on this!
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-01-21 10:57 UTC by Hugh Prior
Modified: 2010-05-15 15:38 UTC (History)
0 users

See Also:
Web browser: ---
Mobile Platform: ---
Assignee Huggle Beta Tester: ---


Attachments
Shows how template looks in preview (105.90 KB, image/jpeg)
2006-01-21 11:01 UTC, Hugh Prior
Details

Description Hugh Prior 2006-01-21 10:57:48 UTC
In the following example, the template parameter displays incorrectly in edit preview mode.

The edit preview should show a TABLE followed by a LINK, but instead it shows a TABLE follwed by {{{ followed by a 
LINK.

This error shows on my 1.5.5 installation but does NOT happen on the current MediaWiki site (where the templates 
are).  I don't know whether this was a known bug which has been fixed and MediaWiki uses a newer version than 1.5.5, 
or whether this is a regression, or some other reason.

I have a template (shown in the Mediawiki workspace):
[[Template:Dmoz]]

containing

{| align="center"
|{{ODPAttribution|cat={{{cat}}}}}
|-
|[http://dmoz.org/{{{cat}}} http://dmoz.org/{{{cat}}}]
|}


which includes a template:
[[Template:ODPAttribution]]

containing:

<table border="1" bgcolor="#336600" cellpadding="3" cellspacing="0">
<tr>
<td>
<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="0" border="0">
<tr align="center">
<td>Help build the largest human-edited directory on the web.</td>
</tr>
<tr bgcolor="#CCCCCC" align="center">
<td><font face="sans-serif, Arial, Helvetica" size="2">
[http://dmoz.org/cgi-bin/add.cgi?where={{{cat}}} Submit a Site] - 
'''[http://dmoz.org/about.html Open Directory Project]''' - 
[http://dmoz.org/cgi-bin/apply.cgi?where={{{cat}}} Become an Editor] </font>
</td></tr>
</table>
</td>
</tr>
</table>
Comment 1 Hugh Prior 2006-01-21 11:01:56 UTC
Created attachment 1318 [details]
Shows how template looks in preview

Note that the template itself actually does work correctly, even though in the
preview it doesn't display correctly.
Comment 2 lɛʁi לערי ריינהארט 2006-01-21 13:03:22 UTC
(In reply to comment #0)
> ... but does *NOT* happen on the current MediaWiki site (where the templates 
> are).

Hallo Hugh Prior!

Providing a test case in order to compare with your examples:
[[meta:user:Gangleri/tests/bugzilla/04703]]
Only the namespaces of the "''templates''" / "''inclusions''" are different.

[[meta:user:Gangleri/tests/bugzilla/04703]] shows that the error is not present
at meta; either "''no more''" or "''not yet''".

Please try to locate the files in the relevant branches, see the revision
history and / or make a diff.

best regards reinhardt [[user:gangleri]]
Comment 3 Hugh Prior 2006-01-21 16:28:20 UTC
Reinhardt,

I don't know if the following comment is to me.  If so, what would you like me
to try exactly?  
> Please try to locate the files in the relevant branches, see the revision
> history and / or make a diff.

I have 1.5.5 installed on my system.  Is the site you have tested it on with a
MORE recent version?  If so, I suppose the bug is fixed.

regards,


Hugh
Comment 4 lɛʁi לערי ריינהארט 2006-01-21 17:37:21 UTC
Hi Hugh,

You may go to irc://irc.freenode.net/mediawiki and ask developers about the
different branches of MediaWiki ( http://www.mediawiki.org ) .

I refer myself mostly to the CVS branch located at
http://cvs.sourceforge.net/viewcvs.py/wikipedia/phase3/ .
see 
http://cvs.sourceforge.net/viewcvs.py/wikipedia/phase3/RELEASE-NOTES
http://mail.wikipedia.org/pipermail/mediawiki-cvs/

Beside the CVS branch there are the HEAD branch the various branches at
sourceforge.net . Sorry but I can not provide more details. Hope that you get
either a response here, help at IRC or trough the mainling list.

reinhardt
Comment 5 lɛʁi לערי ריינהארט 2006-01-21 17:52:11 UTC
P.S.

Please do not poste to
http://mail.wikipedia.org/pipermail/mediawiki-cvs/
use
http://mail.wikipedia.org/pipermail/wikitech-l/
http://mail.wikipedia.org/pipermail/mediawiki-l/
instead.
Comment 6 Brion Vibber 2006-01-21 18:44:26 UTC
Indeed, already fixed on HEAD. This bug may be a duplicate of another 
report, but I couldn't find an equivalent in a 10-second quick look.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.


Navigation
Links