Last modified: 2010-05-15 15:37:31 UTC

Wikimedia Bugzilla is closed!

Wikimedia has migrated from Bugzilla to Phabricator. Bug reports should be created and updated in Wikimedia Phabricator instead. Please create an account in Phabricator and add your Bugzilla email address to it.
Wikimedia Bugzilla is read-only. If you try to edit or create any bug report in Bugzilla you will be shown an intentional error message.
In order to access the Phabricator task corresponding to a Bugzilla report, just remove "static-" from its URL.
You could still run searches in Bugzilla or access your list of votes but bug reports will obviously not be up-to-date in Bugzilla.
Bug 4238 - 1.5.3 Installation Failed
1.5.3 Installation Failed
Status: RESOLVED WORKSFORME
Product: MediaWiki
Classification: Unclassified
Installer (Other open bugs)
1.5.x
PC Windows 2000
: Normal normal (vote)
: ---
Assigned To: Nobody - You can work on this!
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-12-10 00:46 UTC by gecko
Modified: 2010-05-15 15:37 UTC (History)
0 users

See Also:
Web browser: ---
Mobile Platform: ---
Assignee Huggle Beta Tester: ---


Attachments

Description gecko 2005-12-10 00:46:05 UTC
MediaWiki 1.5.3 installation

Please include all of the lines below when reporting installation problems.
Checking environment...

    * PHP server API is apache2handler; ok, using pretty URLs (index.php/Page_Title)
    * Have XML / Latin1-UTF-8 conversion support.
    * PHP is configured with no memory_limit.
    * Have zlib support; enabling output compression.
    * Neither Turck MMCache nor eAccelerator are installed, can't use object
caching functions
    * GNU diff3 not found.
    * Found GD graphics library built-in, image thumbnailing will be enabled if
you enable uploads.
    * Installation directory: C:\Apache2\htdocs\wiki

      Notice: Undefined variable: _SERVER in
C:\Apache2\htdocs\wiki\config\index.php on line 368
    * Script URI path:

      Notice: Undefined variable: _SERVER in
C:\Apache2\htdocs\wiki\config\index.php on line 371
-----------------------------------------------------------

Env~
mySQL:5.0.16/php:5.1.1/Apache:2.0.55/System:Windows2000/Server:localhost

-----------------------------------------------------------

Line 368~371 in wiki/config/index.php

368:$conf->ScriptPath = preg_replace( '{^(.*)/config.*$}', '$1',
$_SERVER["PHP_SELF"] ); # was SCRIPT_NAME
369:print "<li>Script URI path: <tt>" . htmlspecialchars( $conf->ScriptPath ) .
"</tt></li>\n";
370:
371:	$conf->posted = ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST");

-----------------------------------------------------------
Comment 1 Brion Vibber 2005-12-10 00:53:26 UTC
If your PHP really doesn't have $_SERVER, it's badly misconfigured.
Please check php.ini for unusual settings damaging the superglobals.
Comment 2 gecko 2005-12-12 20:29:45 UTC
After disable Alternative PHP Cache(5.1.1 for win) in "php.ini", the problem is
solved. It seems apc can't work properly for Apache2.0.55/PHP5.1.1.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.


Navigation
Links