Last modified: 2013-06-18 13:35:37 UTC

Wikimedia Bugzilla is closed!

Wikimedia has migrated from Bugzilla to Phabricator. Bug reports should be created and updated in Wikimedia Phabricator instead. Please create an account in Phabricator and add your Bugzilla email address to it.
Wikimedia Bugzilla is read-only. If you try to edit or create any bug report in Bugzilla you will be shown an intentional error message.
In order to access the Phabricator task corresponding to a Bugzilla report, just remove "static-" from its URL.
You could still run searches in Bugzilla or access your list of votes but bug reports will obviously not be up-to-date in Bugzilla.
Bug 22820 - $wgAutopromoted groups not showing on Special:Userrights...
$wgAutopromoted groups not showing on Special:Userrights...
Status: RESOLVED INVALID
Product: MediaWiki
Classification: Unclassified
Special pages (Other open bugs)
1.15.x
PC Linux
: Low major (vote)
: ---
Assigned To: Nobody - You can work on this!
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2010-03-12 22:18 UTC by jeremy
Modified: 2013-06-18 13:35 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Web browser: ---
Mobile Platform: ---
Assignee Huggle Beta Tester: ---


Attachments

Description jeremy 2010-03-12 22:18:19 UTC
I have some groups that I am using $wgAutopromote to move users into based on their ldap groups. On Special:Listusers, I do see the groups there. In the source of the page the value of var wgUserGroups also contains these groups. However, and this is an assumption, that because these entries are not marked on userrights is the reason why a page access extension is not working. Actually I have confirmed this given that I select the group on the userrights page the page access extension recognizes the group now.

Any thoughts?
Comment 1 jeremy 2010-03-15 16:13:20 UTC
This was also noted by another user, http://www.mediawiki.org/wiki/Manual_talk:$wgAutopromote#AutoPromotion_and_Custom_groups.
Comment 2 jeremy 2010-03-15 18:52:12 UTC
Also the group is not implicit given I have created the group in my localsettings.php by adding it to the $wgGroupPermissions map.

After looking through the code it seems everything from autopromote is basically dynamic and nothing is persisted. 

So it seems this is intended behavior of this configuration option. It seems thought that its possible geteffectivegroups() is not returning all of the groups and causing another extension to malfunction.
Comment 3 Roan Kattouw 2010-03-15 19:22:18 UTC
(In reply to comment #2)
> So it seems this is intended behavior of this configuration option. It seems
> thought that its possible geteffectivegroups() is not returning all of the
> groups and causing another extension to malfunction.

Extensions intending to check rights should probably be using isAllowed() to check for a specific right instead of using getEffectiveGroups() to check for a specific group.
Comment 4 db [inactive,noenotif] 2012-09-29 19:40:09 UTC
This sounds like a right behaviour, because autopromoted groups are implicit groups and that groups cannot be given by Special:UserRights.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.


Navigation
Links