Last modified: 2010-05-15 15:54:53 UTC

Wikimedia Bugzilla is closed!

Wikimedia has migrated from Bugzilla to Phabricator. Bug reports should be created and updated in Wikimedia Phabricator instead. Please create an account in Phabricator and add your Bugzilla email address to it.
Wikimedia Bugzilla is read-only. If you try to edit or create any bug report in Bugzilla you will be shown an intentional error message.
In order to access the Phabricator task corresponding to a Bugzilla report, just remove "static-" from its URL.
You could still run searches in Bugzilla or access your list of votes but bug reports will obviously not be up-to-date in Bugzilla.
Bug 13591 - blank page after edit
blank page after edit
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 13522
Product: MediaWiki
Classification: Unclassified
General/Unknown (Other open bugs)
1.12.x
All All
: Normal normal (vote)
: ---
Assigned To: Nobody - You can work on this!
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-04-02 12:14 UTC by Conrad Lienahrdt
Modified: 2010-05-15 15:54 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Web browser: ---
Mobile Platform: ---
Assignee Huggle Beta Tester: ---


Attachments

Description Conrad Lienahrdt 2008-04-02 12:14:24 UTC
Hallo,
after editing an article and submitting it I get a blank page. 
It is because of the URL:
/wiki/index.php?title=xxxx&action=submit
In Case erasing "&action=submit" in the URL the articel with all saved content is viewed.

I checked several forums and did what is recommended:
(1)Copied all files utf* from /includes/normal to /includes
(2)Set: ini_set( 'memory_limit', '20M' ); in LocalSettings.php

The Bug persists.

It might not be caused by insufficient Memory of post_max_size. This is set to 8MB, because the problem does not occur using 1.11.1. (But I remember, that the problem did there also exist, but was hacked. Bad for me, that I can not remember how.)

After submitting the Url obviously doesn't refresh and keep &action=submit.

I tried to find out but did not succeed
Comment 1 Roan Kattouw 2008-04-02 12:17:33 UTC
Check your server logs to see with what error PHP failed. It's not unlikely that even 20M is not enough, there are pages out there that need 50M (!)
Comment 2 Conrad Lienahrdt 2008-04-02 12:51:37 UTC
The server logs don't list errors caused by insufficient memory:
And: the version 1.11.1 from MediaWike works quite fine on the same server with the same configuration - I tested it with the same articels/pages

Here is a copy-out:

[Wed Apr 02 12:48:27 2008] [error] [client 62.218.69.xxx] PHP Fatal error:  Using $this when not in object context in /var/www/webxxx/html/wiki/includes/Parser.php on line 563, referer: http://www.xxx.xx/wiki/index.php?title=TVL:Corporate_Design&action=edit

[Wed Apr 02 13:01:17 2008] [error] [client 62.218.69.xxx] File does not exist: /var/www/web338/html/javascript_form, referer: http://www.xxx.xxo/wiki/index.php?title=TVL:LP_/_Medienbeilage:_Jump&action=edit&section=1

[Wed Apr 02 13:01:20 2008] [error] [client 62.218.69.xxx] PHP Fatal error:  Using $this when not in object context in /var/www/webxxx/html/wiki/includes/Parser.php on line 563, referer: http://www.xxx.xx/wiki/index.php?title=TVL:LP_/_Medienbeilage:_Jump&action=edit&section=1

[Wed Apr 02 13:51:25 2008] [error] [client 62.218.69.xxx] File does not exist: /var/www/webxxx/html/javascript_form, referer: http://www.xxx.xx/wiki/index.php?title=TVL:LP_/_Medienbeilage:_Jump&action=edit

[Wed Apr 02 13:51:37 2008] [error] [client 62.218.69.xxx] PHP Fatal error:  Using $this when not in object context in /var/www/webxxx/html/wiki/includes/Parser.php on line 563, referer: http://www.xxx.xx/wiki/index.php?title=TVL:LP_/_Medienbeilage:_Jump&action=edit

...
Comment 3 Roan Kattouw 2008-04-02 17:34:46 UTC
(In reply to comment #2)

> [Wed Apr 02 12:48:27 2008] [error] [client 62.218.69.xxx] PHP Fatal error: 
> Using $this when not in object context in
> /var/www/webxxx/html/wiki/includes/Parser.php on line 563, referer:
> http://www.xxx.xx/wiki/index.php?title=TVL:Corporate_Design&action=ediT
> 
> [Wed Apr 02 13:01:17 2008] [error] [client 62.218.69.xxx] File does not exist:
> /var/www/web338/html/javascript_form, referer:
> http://www.xxx.xxo/wiki/index.php?title=TVL:LP_/_Medienbeilage:_Jump&action=edit&section=1
> 
> [Wed Apr 02 13:01:20 2008] [error] [client 62.218.69.xxx] PHP Fatal error: 
> Using $this when not in object context in
> /var/www/webxxx/html/wiki/includes/Parser.php on line 563, referer:
> http://www.xxx.xx/wiki/index.php?title=TVL:LP_/_Medienbeilage:_Jump&action=edit&section=1
> 
> [Wed Apr 02 13:51:25 2008] [error] [client 62.218.69.xxx] File does not exist:
> /var/www/webxxx/html/javascript_form, referer:
> http://www.xxx.xx/wiki/index.php?title=TVL:LP_/_Medienbeilage:_Jump&action=edit
> 
> [Wed Apr 02 13:51:37 2008] [error] [client 62.218.69.xxx] PHP Fatal error: 
> Using $this when not in object context in
> /var/www/webxxx/html/wiki/includes/Parser.php on line 563, referer:
> http://www.xxx.xx/wiki/index.php?title=TVL:LP_/_Medienbeilage:_Jump&action=edit

Please find log entries that refer to index.php?title=Something&action=submit , all you've posted now is some &action=edit errors which obviously aren't useful.
Comment 4 Brion Vibber 2008-04-02 19:40:37 UTC
This is bug 13522; fix for this is in r32487 for upcoming 1.12.1.

Probably triggered by an extension; either apply the fix, pull 1.12 work from SVN, or disable the extension in the meantime.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 13522 ***
Comment 5 Brion Vibber 2008-04-02 19:42:01 UTC
Note to Roan -- the action=edit links there are the *referers*, not the URLs where the errors occur. Presumably that's more useful in the web server's error log for 404s than for the PHP fatal errors, though. :)
Comment 6 Conrad Lienahrdt 2008-04-02 20:28:52 UTC
The log shows no entry referring to index.php?title=Something&action=submit. entries only refers to index.php?title=Something&action=edit and javascript_form that doesn't exist.

To exclude a database problem I addressed the same database with the 1.11.1 version the. I could load, edit and save the page without troubles. Repeating the same action with 1.12.0 the problem of a blank page persists. I reinstalled 1.12.0 to exclude installation errors, without success. 

So I think I'll wait for 1.12.1.

Question: Does it matter to use the databasestructure of 1.12.0 by 1.11.1 - may this lead to later problems?

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.


Navigation
Links