Last modified: 2012-02-21 11:12:14 UTC

Wikimedia Bugzilla is closed!

Wikimedia has migrated from Bugzilla to Phabricator. Bug reports should be created and updated in Wikimedia Phabricator instead. Please create an account in Phabricator and add your Bugzilla email address to it.
Wikimedia Bugzilla is read-only. If you try to edit or create any bug report in Bugzilla you will be shown an intentional error message.
In order to access the Phabricator task corresponding to a Bugzilla report, just remove "static-" from its URL.
You could still run searches in Bugzilla or access your list of votes but bug reports will obviously not be up-to-date in Bugzilla.
Bug 10795 - Missing SVG image causing fatal errors
Missing SVG image causing fatal errors
Status: RESOLVED WORKSFORME
Product: Wikimedia
Classification: Unclassified
SVG rendering (Other open bugs)
unspecified
All All
: High major with 1 vote (vote)
: ---
Assigned To: Ariel T. Glenn
http://commons.wikimedia.org/wiki/Ima...
:
: 10797 (view as bug list)
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-08-03 21:18 UTC by PatríciaR
Modified: 2012-02-21 11:12 UTC (History)
5 users (show)

See Also:
Web browser: ---
Mobile Platform: ---
Assignee Huggle Beta Tester: ---


Attachments

Description PatríciaR 2007-08-03 21:18:14 UTC
Hi,
This page in Commons is completely blank, and it's impossible to see pages directly linked to it, such as its history, or pages in any wiki containing a link to this image, as you can see in http://tools.wikimedia.de/~daniel/WikiSense/CheckUsage.php?i=English_language.svg&w=_100000. It's affecting thousands of pages.
Comment 1 Brion Vibber 2007-08-04 09:00:17 UTC
*** Bug 10797 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 2 Brion Vibber 2007-08-04 09:04:42 UTC
The metadata cache entry for this image contained a bogus entry, triggering a fatal error:

PHP Fatal error:  Cannot access property started with '\0' in /usr/local/apache/common-local/php-1.5/includes/filerepo/LocalFile.php on line 114 

The breaking point is where the cached values are poked back into the object:

                                foreach ( $cachedValues as $name => $value ) {
                                        $this->$name = $value;
                                }

The bogus entry had no name:

> return $wgMemc->get('commonswiki:file:0b94e4b5bc7078e5bb837a6110c79610');
array(11) {
  ["version"]=>
  int(4)
  ["fileExists"]=>
  bool(true)
  ["size"]=>
  string(4) "9529"
  ["width"]=>
  string(4) "1330"
  ["height"]=>
  string(3) "700"
  ["bits"]=>
  string(1) "0"
  ["media_type"]=>
  string(7) "DRAWING"
  ["major_mime"]=>
  string(5) "image"
  ["minor_mime"]=>
  string(7) "svg+xml"
  ["metadata"]=>
  string(0) ""
  [""]=>
  NULL
}

Looks a bit odd, eh.

Clearing the cache entry got the image and pages using it working again, but I don't know what would have caused it originally. Possibly a bug, possibly random borkage.
Comment 3 JeLuF 2007-09-23 06:27:58 UTC
Removed "shell" keyword. No immediate shell action needed.
Comment 4 Brion Vibber 2009-08-03 16:53:50 UTC
Assigning SVG bugs to Ariel -- need a cleanup pass to see what's fixed up by a librsvg upgrade, what can be resolved with fixes to our font configuration, what can be fixed on our end, and what still needs to be pushed upstream.
Comment 5 Derk-Jan Hartman 2010-11-04 03:32:12 UTC
does not seem as if this has re occured in the past 3 years. closing as worksforme.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.


Navigation
Links