Last modified: 2007-06-25 19:23:52 UTC

Wikimedia Bugzilla is closed!

Wikimedia has migrated from Bugzilla to Phabricator. Bug reports should be created and updated in Wikimedia Phabricator instead. Please create an account in Phabricator and add your Bugzilla email address to it.
Wikimedia Bugzilla is read-only. If you try to edit or create any bug report in Bugzilla you will be shown an intentional error message.
In order to access the Phabricator task corresponding to a Bugzilla report, just remove "static-" from its URL.
You could still run searches in Bugzilla or access your list of votes but bug reports will obviously not be up-to-date in Bugzilla.
Bug 10222 - Safari 3.0 for Windows XP has problems rendering Wikipedia
Safari 3.0 for Windows XP has problems rendering Wikipedia
Status: RESOLVED WORKSFORME
Product: MediaWiki
Classification: Unclassified
Page editing (Other open bugs)
1.11.x
Other Windows XP
: Low trivial (vote)
: ---
Assigned To: Nobody - You can work on this!
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-06-11 20:05 UTC by Mathias Schindler
Modified: 2007-06-25 19:23 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Web browser: ---
Mobile Platform: ---
Assignee Huggle Beta Tester: ---


Attachments
Screenshot (82.10 KB, image/png)
2007-06-11 20:05 UTC, Mathias Schindler
Details

Description Mathias Schindler 2007-06-11 20:05:26 UTC
Created attachment 3750 [details]
Screenshot

Hi, I am not sure if this is an "correct bug" to report or whether the folks at Apple should deal with this (I notified them, too via the "report this page" tool).

Attached are two screenshots from de.wikipedia.org. The upper bar of buttons (edit, talk page) is rendered below the article, making it unusable. The second bug (missing text in bold typeface) could be unrelated to that.

I am not sure if this is a problem somewhere else or if this comes from Safari's general behaviour.
Comment 1 Brion Vibber 2007-06-11 20:19:13 UTC
Rendering of http://de.wikipedia.org/ seems fine here:
Windows XP Professional SP 2 with all updates (including IE 7)

Nothing else fancy installed but Apple's Bonjour plugin for LAN server testing and the Safari beta. Rumor is that other German users experience this so there might be something funny in localizations on Apple's end.
Comment 2 JeLuF 2007-06-11 20:23:37 UTC
Works fine for me, too.
Windows XP Professional, Version 2002, Service Pack 2, but IE6, not 7.
Comment 3 Brion Vibber 2007-06-12 17:18:55 UTC
See this discussion thread:
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=992780&tstart=0

Appears to be a bug with the text rendering subsystem which causes it to fail to access some fonts on systems with lots of fonts.

This is an upstream bug (now known and being worked on) and not specific to Wikipedia or MediaWiki, so going to close this as 'worksforme'.
Comment 4 Brion Vibber 2007-06-25 19:23:52 UTC
The font bug is alleged to be fixed in Safari for Windows beta 3.0.2.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.


Navigation
Links